Συγγνώμη για το παρακάτω «σεντόνι » αλλά σαν Δυτικομακεδονες μας ενδιαφέρει ο δημόσιος χαρακτήρας της ΔΕΗ και η αποτροπή της συστηματικής προσπάθειας απαξίωσης που κάνει η κυβέρνηση της ΝΔ για να την ιδιωτικοποιήσει όπως την Ολυμπιακή .
Κύριοι της ΝΔ :
– Τώρα μάθατε ότι η ΡΑΕ υπεξαίρεσε 681,7 εκατ. από τη ΔΕΗ για τις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας του 2011; Δεν είχατε πάρει χαμπάρι τίποτα όλα αυτά τα χρόνια;
 Τι ζημιά προκάλεσε στη ΔΕΗ ο Μηχανισμός Ανάκτησης Μεταβλητού Κόστους (ΜΑΜΚ) που είναι γνήσιο τέκνο της Ν.Δ.
Σας θυμίζω, κ. Υπουργέ, 812 εκατ. Αυτά δεν συνετέλεσαν να φτάσει ώς εδώ η ΔΕΗ;
 Τι ζημιά προκάλεσε στη ΔΕΗ ο Μηχανισμός των Αποδεικτικών Διαθεσιμότητας Ισχύος (ΑΔΙ) που επίσης είναι τέκνο της Ν.Δ.
392 εκατ. ! Αυτά δεν συνετέλεσαν να φτάσει ώς εδώ η ΔΕΗ;
 Τι ζημιά προκάλεσε στη ΔΕΗ η αρπαχτή των κυρίων της ENERGA και της HELLASPOWER, που στελέχη της τούς υπερασπίζονταν στα δικαστήρια…
Σας θυμίζω, κ. Υπουργέ, 236 εκατ. Αυτά δεν συνετέλεσαν να φτάσει ώς εδώ η ΔΕΗ;
 Τι ζημιά προκάλεσαν οι συμφωνίες που κάνατε ως κυβέρνηση για το ύψος τιμολόγησης της ΑτΕ και της ΛΑΡΚΟ.
Σας θυμίζω, κ. Υπουργέ, η συμφωνία που κάνατε για τη διαχείριση των αντιδικιών της ΔΕΗ με την ΑτΕ επί των ημερών της κυβέρνησής σας ζημίωσε τη ΔΕΗ με 105,5 εκατ., χωρίς να συνυπολογίζω τα άλλα 25 που έχασε από το κούρεμα του χρέους 107,6 εκατ. ευρώ από τον Ιούνιο του 2009 έως τον Ιούλιο του 2010.
Οσο δε για τα χρέη της ΛΑΡΚΟ, που σήμερα και με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ έφτασαν τα 310 εκατ., σας θυμίζω ότι παραδώσατε τη ΛΑΡΚΟ στον ΣΥΡΙΖΑ τον Γενάρη του 2015 με 224,20 εκατ. χρέος προς τη ΔΕΗ.
Αυτά δεν συνετέλεσαν να φτάσει ώς εδώ η ΔΕΗ;
 Επίσης, ξέχασε να αναφερθεί στο απαράδεκτο γεγονός (γιατί το ψήφισε και η Ν.Δ.) του ότι αντί να κουρέψουν τις εγγυημένες τιμές απόδοσης των εκλεκτών κυρίων που κατέχουν τις ΑΠΕ, έβαλαν το κορόιδο που λέγεται ΔΕΗ να τους καλύψει το έλλειμμα του ειδικού λογαριασμού προκειμένου αυτοί οι εκλεκτοί κύριοι να εξακολουθούν να φουσκώνουν τους ήδη παχυλούς λογαριασμούς τους αρπάζοντάς της 535 εκατ. ευρώ!
 Επιπροσθέτως, ξέχασε να πει ότι είναι απαράδεκτο (μα πώς να το πει αφού συμφώνησε) να βάζουν τη ΔΕΗ να πληρώνει σε αυτούς τους κυρίους το ποσό του ΕΤΜΕΑΡ που αντιστοιχεί στους λογαριασμούς που οι καταναλωτές μας αφήνουν «φέσι», προστατεύοντάς τους από κάθε συνέπεια της οικονομικής κρίσης ζημιώνοντας έτσι αποκλειστικά τη ΔΕΗ με 410 εκατ.!
 Επίσης ξέχασε να μας πει ότι όταν αποφασιζόταν η κατασκευή της μονάδας Πτολεμαΐδα V (καλώς, πολύ καλώς) κυβέρνηση ήταν η Ν.Δ. και αυτή όφειλε από τότε να έχει διασφαλίσει τη βιωσιμότητα της μονάδας.
 Τελευταίο σε όσα ξέχασε να πει άφησα τα όσα είπε για την κεφαλαιοποίηση της ΔΕΗ. Προφανώς ο κ. Υπουργός ξέχασε ότι τον Γενάρη του 2008, όταν ήταν κυβέρνηση η Ν.Δ., η τιμή της μετοχής ήταν 36,62 ευρώ και τον Γενάρη του 2015 την παρέδωσε στον ΣΥΡΙΖΑ με 4,70 ευρώ…