????????????????????????????????????

Με δεδομένο ότι δεν λέμε να γλιτώσουμε από τα Fake news  και όταν θυμάται χαίρεται ο καθένας ,κι επειδή βαρέθηκα να μου….σερβίρουν σε φώτο μπουκάλια κρασιού που ανακάλυψαν όψιμα σε γερμανικά σούπερ μάρκετ κάποιοι, -καθότι χρόνια τώρα που κυκλοφορούσαν αυθαίρετα έπασχαν από επιλεκτικό στραβισμό-, να θυμίσουμε ότι τώρα και βάσει της συμφωνίας :

Μέσα στο Μάιο συστήνεται η Επιτροπή για την κατοχύρωση των εμπορικών σημάτων μεταξύ των δύο χωρών Ελλάδας-Βόρειας Μακεδονίας.
Η Επιτροπή θα είναι διεθνής και θα συμμετέχουν σε αυτήν στελέχη των δύο Υπουργείων Εξωτερικών. Θα κρίνει με βάση το διεθνές και το δίκαιο της ΕΕ και θα καταλήξει σε πολύ συγκεκριμένες αποφάσεις, ενώ οποιαδήποτε διαφήμιση και συνοδευτικό υλικό για τα προϊόντα και τουριστικές δραστηριότητες θα έχει ρητή αναφορά προέλευσης από «τη Βόρεια Μακεδονία».

Για τα προϊόντα ΠΟΠ/ΠΓΕ που γίνεται και ο μεγαλύτερος θόρυβος και  την υπόθεση των εμπορικών σημάτων και των προϋποθέσεων υπό τις οποίες μπορούν, ή δεν μπορούν, οι επιχειρήσεις της Βόρειας Μακεδονίας να χρησιμοποιούν τον όρο «μακεδονικός» σε προϊόντα τους στο εξωτερικό , η νομοθεσία της ΕΕ έχει πολύ αυστηρούς όρους για τα προϊόντα αυτά. Συγκεκριμένα, προβλέπει ότι για να αναγνωριστεί οποιοδήποτε γεωγραφικό όνομα ως ΠΟΠ ή ΠΓΕ πρέπει να ανήκει σε γεωγραφική περιοχή και όχι σε κράτος. 
https://tvxs.gr/…/alitheies-kai-mythoi-gia-ta-makedonika-em…

Επομένως οι Ελληνες οινοπαραγωγοί & άλλοι, δεν έχουν τίποτε να φοβηθούν απεναντίας οι όποιες εκκρεμότητες & αυθαιρεσίες, τώρα θα τακτοποιηθούν.

Παρά τις θολές φήμες & τα Fake news που διοχετεύονται εντέχνως, διαβάζουμε επίσης ότι: 
Με βάση την ενημέρωση του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της ελληνικής διπλωματικής αντιπροσωπείας στα Σκόπια, επί συνόλου 344 διεθνώς καταχωρημένων εμπορικών σημάτων εταιρειών της Βόρειας Μακεδονίας μόνον πέντε περιέχουν τον όρο «Macedonia».

Επίσης, σε σύνολο 53 προϊόντων ΠΟΠ/ΠΓΕ (Προστατευόμενες Ονομασίες Προέλευσης και Γεωγραφικές Ενδείξεις) μόνον ένα – ένα είδος σαλάτας για την ακρίβεια – έχει τον προσδιορισμό «Makedonski».

Τα πάντα είναι θέμα χρόνου & πιστής εκτέλεσης της συμφωνίας….υπομονή στους όψιμους «νεοφώτιστους» μακεδονομάχους.