Απάντηση στην κα Γεωργία Ζεμπιλιάδου έδωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Επιχειρηματικοτητας κ. Παναγιώτης Κώττας χρησιμοποιώντας και τα στοιχεία της έρευνας του Nowm.gr για τον Τουρισμό .

Η κα Ζαμπιλιάδου σε δήλωση της σημείωσε τα λιγοστά ιδιωτικά επενδυτικα σχέδια για τον τουρισμό που εγκρίθηκαν για την περιφερεια Δ. Μακεδονίας και παρέθεσε τα ΓΕΝΙΚΑ στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ σχετικά με όλες τις Περιφέρειες για τον Τουρισμό του 2017, συγκρίνοντας εμμέσως τα  έσοδα και τις  διανυκτερεύσεις της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας με Περιφέρειες «γίγαντες» στον Τουρισμό .

Ο κ Κωττας την ενημέρωσε με το εξής μήνυμα :

Λάθη, παραλήψεις, παντελής έλλειψη αναπτυξιακών τουριστικών πολιτικών και σχεδιασμών για πολλά χρόνια, έφεραν την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας σε δεινή θέση.

‘Φως στο τούνελ» αρχίζει να φαίνεται με τα τελευταία στοιχεία των αρμόδιων υπηρεσιών και όχι τυχαία βέβαια. Η Περιφέρεια μας, με στοχευμένες δράσεις, βασισμένες στη μελέτη τουριστικής ανάπτυξης, στην ολοκληρωμένη χωρική επένδυση (ΟΧΕ) των λιμνών, αλλά και τη μελέτη για τη βιοποικιλότητα, τη δημιουργία του Φορέα των λιμνών, του Γεωπάρκου Γρεβενών Κοζάνης, με το άνοιγμα του Συνοριακού σταθμού στο Λαιμό των Πρεσπών, τις Διασυνοριακές και Διαπεριφεριακές της συνεργασίες, με τη δημιουργία film office κλπ κλπ, καθώς επίσης με την κεντρική πολιτική της Ελλάδας των 365 ημερών αλλά και τις αμέτρητες δράσεις προβολής, έχει καταστήσει πλέον την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας γνωστό προορισμό και στο εξωτερικό.

Οι δράσεις δε σταματούν, ανοίγουμε τους σχετικούς άξονες στο ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας, με την ίδρυση DMO και DMS (Οργανισμό Διαχείρισης Προορισμού), ολοκληρώνουμε το πρόγραμμα τουριστικής προβολής για τα επόμενα 5 χρόνια, δημιουργούμε υποδομές σε σημεία επισκέψεων, όπως πολιτιστικά μνημεία κλπ .

Τα αποτελέσματα άλλωστε, πέρα από τα στατιστικά στοιχεία, είναι πλέον ορατά και στους κατοίκους, αλλά κυρίως στους επιχειρηματίες του τουρισμού της περιοχής μας καθημερινά. 
Κι επειδή κάποιοι, οι οποίοι κρατούσαν για πολλά χρόνια στα χέρια τους τις τύχες αυτού του τόπου κατέχοντας θέσεις κλειδιά, συνεχίζουν να προσπαθούν να παραπλανήσουν τον κόσμο και να μηδενίσουν τα πάντα σε σχέση με ότι έχει να κάνει με την τουριστική ανάπτυξη της Περιφέρειας μας, κοινοποιώ για ακόμη μια φορά σχετικό άρθρο.

Αυξήσεις σε σημαντικους δείκτες για τον Τουρισμό της Δυτικής Μακεδονίας