Σε τροχιά υλοποίησης μπήκε η ανακατασκευή της νέας πτέρυγας και της αναβάθμισης της υπάρχουσας του Τιάλειου Γηροκομείου Κοζάνης.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θόδωρος Καρυπίδης κάνοντας πράξη την υπόσχεση του για τη φροντίδα των ηλικιωμένων και ενέταξε το εν λόγω έργο, που αποτελούσε ένα χρόνιο αίτημα της Μητροπόλεως και της τοπικής κοινωνίας, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτική Μακεδονία 2014-2020.

Το έργο της «Κατασκευής νέας πτέρυγας κι αναμόρφωση – αναβάθμιση της υπάρχουσας πτέρυγας Β’ του Τιάλειου Εκκλησιαστικού Γηροκομείου Κοζάνης» έχει προϋπολογισμό 4,341,694.66 € και δικαιούχος του είναι ο Δήμος Κοζάνης.΄

Τον Οκτώβριο 2018 υπεγράφη η σύμβαση μεταξύ του Δημάρχου Κοζάνης και του αναδόχου του έργου, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου και του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Θόδωρου Καρυπίδη, οι οποίοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους δηλώντας την ηθική υποχρέωση να στεκόμαστε δίπλα στους ηλικιωμένους ανθρώπους που έχουν ανάγκη από φροντίδα και από αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης.

Το έργο περιλαμβάνει την αναμόρφωση – αναβάθμιση της υπάρχουσας Πτέρυγας Β’, ώστε να υποστεί μία γενική και ουσιαστική λειτουργική, τεχνική και αισθητική αναβάθμιση, τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά. Επίσης, αφορά στην κατασκευή νέας πτέρυγας που θα είναι ένα διώροφο κτίριο με υπόγειο, αλλά και τις απαραίτητες διαμορφώσεις στον περιβάλλοντα χώρο.

Το έργο εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας «Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμηση της φτώχειας» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής (ΕΤΠΑ).