Μηνύματα αισιοδοξίας ότι «τα δύσκολα στο χώρο του ΕΣΥ έχουν παρέλθει» και ότι το επόμενο χρονικό διάστημα «θα γίνουν περισσότερα πράγματα σε ό,τι αφορά την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού και του εξοπλισμού των νοσοκομειακών μονάδων», εξέπεμψε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, από την Φλώρινα.

Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος του ΕΣΠΑ και των Έργων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας κος Γιαννακίδης ,έδωσε τηλεγραφικά τα έργα τα οποια σηματοδοτεί  αυτή η επίσκεψη για την περιφέρεια Δ. Μακεδονίας.

1) Το ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ Αμυνταίου, το μοναδικό Δημόσιο Κέντρο Αποκατάστασης ανά την Ελλάδα που λειτουργεί με κλειστή νοσηλεία με 20 κλίνες και με την ενίσχυση του, σε ένα μήνα, με άλλους 25
Νέους Επιστήμονες με Γνώση και Δυνατότητες Προσφοράς, όπως και με άλλα 15 μη ιατρικό επικουρικό προσωπικό,Θα μπορεί να λειτουργεί με 50 κλίνες και μελλοντικά να αναπτυχθεί με 100 κλίνες.
2) Το ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ Άργους Ορεστικού σε ένα μήνα ,θα στελεχωθεί με 17 Επιστήμονες Π.Ε. κ Τ.Ε. Όπως κ με 10 στελέχη μη ιατρικό επικουρικό προσωπικό , το οποίο θα σημάνει την λειτουργία του με κλειστή νοσηλεία και ανάπτυξη 20 κλινών .
Τα 2 Δημόσια ΚΕΦΙΑΠ Αμυνταίου και Άργους Ορεστικού διαδραματίζουν σημαντικότατο ρόλο στην Δημόσια μετανοσοκομειακή φροντίδα σε όλη την Ελλάδα, με πολλαπλασιαστικά θετικά οφέλη για όλους και όλες.
3) Το Γ.Ν Φλώρινας αφήνει πίσω για πρώτη φορά τα δύσκολα,αφού στελεχώνεται με επιπλέον 13 μόνιμους Ιατρούς του ΕΣΥ .
Σήμερα παρουσία του Υπουργού, διορίστηκε ο νέος Διοικητής του νοσοκομείου και 3 Μόνιμοι Ιατροί 2 Παιδίατροι Διευθυντής κ Επιμ Α ‘και Νεφρολόγος Επιμ Α ‘.
Το επόμενο χρονικό διάστημα θα γίνουν περισσότερα πράγματα σε ό,τι αφορά την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού και του εξοπλισμού του νοσοκομείου.
4) Το Όραμα μας παίρνει σάρκα και οστά για την Αναβάθμιση και στελέχωση του Πολυδύναμου Περιφ.Ιατρείου στον Λευκώνα Πρεσπών, όπως η ενίσχυση του με Ιατρικό , νοσηλευτικό,παραϊατρικό προσωπικό και επίσης με δύο οδηγούς ασθενοφόρου και φυσικά για πρώτη φορά εξοπλίζεται με ασθενοφόρο!!!