Την παραλαβή τελικά του περιβόητου Πολυμηχανήματος της λίμνης Καστοριάς, αποφάσισε η δευτεροβάθμια επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, η οποία συνεδρίασε σήμερα.

 Η επιτροπή, με παρατηρήσεις, ζητά να παραληφθεί μακροσκοπικά το Πολυμηχάνημα κάτι που σημαίνει πως ακολουθεί μία διαδικασία τεχνικών δοκιμασιών στη λίμνη η οποία θα διαρκέσει περίπου 8 μήνες. Παράλληλα με τις παρατηρήσεις η επιτροπή ζητά από τον ανάδοχο την έκπτωση 5.500 Ευρώ από την αρχική τιμή, ώστε να προχωρήσει η διαδικασία.

Η διαδικασία παραλαβής όπως προβλέπει ο διαγωνισμός έτσι κι αλλιώς περιλαμβάνει δύο στάδια,

α) εκείνο του μακροσκοπικού ελέγχου και

β) εκείνο της οριστικής παραλαβής στο οποίο πραγματοποιούνται τεχνικές δοκιμασίες κατά τη λειτουργία του μηχανήματος.

Στην πρώτη φάση αυτό που προβλέπεται είναι ο έλεγχος του πολυμηχανήματος με μία check list ανα χείρας. Στοιχείο πρώτο, οκ, στοιχείο δεύτερο, οκ, κοκ.

Σε αυτό λοιπόν το μέρος της διαδικασίας (το πρώτο) η επιτροπή αποφάσισε ότι το πολυμηχάνημα πέρασε την πρώτη «εξέταση» δηλαδή τον μακροσκοπικό έλεγχο με κάποιες παρατηρήσεις που ως αποτέλεσμα είχαν την επιβολή μιας επιπλέον έκπτωσης περίπου  5.500 ευρώ στον ανάδοχο.

Άρα, πλέον περνάμε στο δεύτερο προκαθορισμένο πρωτόκολλο ελέγχου που είναι εκείνο των τεχνικών δοκιμασιών οι οποίες θα πραγματοποιηθούν κατά τη λειτουργία του πολυμηχανήματος στην επόμενη εποχιακή ανάγκη κοπής των καλαμιών της λίμνης. Επαναλαμβάνουμε ότι αυτό δεν είναι κάτι που προέκυψε τώρα αλλά είναι κάτι που προβλέπεται εξ αρχής στους όρους του διαγωνισμού.

Πόλεμος για το τίποτα, πολύ κακό για εντυπώσεις, με μόνο αποτέλεσμα την ταλαιπωρία πολλών ανθρώπων που από ότι φαίνεται έκαναν σωστά τη δουλειά τους και εκτενέστερα ταλαιπωρία για όλους τους Καστοριανούς που τόσο καιρό οι διάφοροι «Πουαρό της κακιάς ώρας» τρομοκρατούσαν  με ένα σωρό  fake news που τώρα δείχνουν πόσο γυμνός είναι ο …Βασιλιάς καρνάβαλος, για να είμαστε και το κατά δύναμιν επίκαιροι εδώ στην Καστοριά…