Φαίνεται ότι ο Ζάεφ, αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα στην ανεύρεση των 80 ψήφων, ίσως και απειλές. Η αναδίπλωση τελευταίως της στάσης του δεν εξηγείται διαφορετικά.
Μόσχα & Αγκυρα, ο καθένας για τους δικούς του λόγους, δεν κατέθεσαν ακόμη τα όπλα.
Οι Αλβανοί από την άλλη, πάντα σε συνεργασία με τη Τουρκία σκληραίνουν επίσης τη στάση τους.
Μετά την τελευταία επίσκεψη του Ράμα στη Κωνσταντινούπολη, έχουμε τα μέτρα εναντίον της Ελληνικής μειονότητας & των περιουσιακών της στοιχείων, σχεδιάζοντας τον αφελληνισμό της Β. Ηπείρου.
Τίποτε δεν είναι τυχαίο.

Η Ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται εσωτερικά (εσωκυβερνητικά-αντιπολιτευτικά) και εξωτερικά, σε εξαιρετικά άβολη θέση αυτή τη στιγμή.
Αν Ρωσία-Τουρκία ανατρέψουν την πορεία των Σκοπίων προς το ΝΑΤΟ, ξαναμπαίνουν δυνατά στα Βαλκάνια και καταφέρνουν ηχηρή ήττα στις ΗΠΑ, στους Ευρωπαίους & φυσικά στην Ελλάδα που θα δεχτεί πρώτη τα απόνερα.
Η Τουρκία θα δει τα όνειρά της για ισλαμικό Βαλκανικό τόξο να αναβιώνουν.
Το θέμα έχει πολλαπλές επιπτώσεις & δεν είναι μόνο το Μακεδονικό στο οποίο επικεντρώνεται η στείρα λαικίζουσα αντιπολίτευση για τη καρέκλα, έχοντας συμμαχήσει με επικίνδυνους ακροδεξιούς κοντόφθαλμους κάθε είδους.
Αν πετύχουν, θα το παρουσιάσουν εσωτερικά ως προσωπική ήττα της κυβέρνησης. Αυτό πασχίζουν νυχθημερόν.
Τα Ελληνικά εθνικά συμφέροντα που ξεφεύγουν από τα κομματικά όρια, δεν απασχολούν τους μικρόνοες και τους πολιτικούς επιτήδειους.