Όσοι ανησύχησαν από την πρώτη στιγμή για την κάθοδο του “γιου του Παύλου” στην Αθήνα, προφανώς και το επόμενο διάστημα θα

αποκτήσουν… περισσότερους λόγους. Για να ανησυχούν.

Ο Κώστας Μπακογιάννης έχει ήδη δώσει δείγμα γραφής μιας πολιτικής νοοτροπίας και κουλτούρας, που τέμνεται αδιαμεσολάβητα με την κληρονομιά της εθνικής συμφιλίωσης, της σύνθεσης και της συνεννόησης, που πλήρωσε με τη ζωή του, ο μάρτυρας της Δημοκρατίας, πατέρας του, Παύλος Μπακογιάννης.

Ο απερχόμενος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας και υποψήφιος για την ιστορική πρωτεύουσα του δυτικού πολιτισμού, καταθέτει στη δημόσια σφαίρα τα στοιχεία ταυτότητας μιας Κεντροδεξιάς μετριοπαθούς και συνθετικής, αντί να υποκύπτει στη λογική της στείρας άρνησης και του τυφλού φανατισμού.

Η δική του Κεντροδεξιά απευθύνεται στο σύνολο της κοινωνίας, επί τη βάση ωστόσο συγκεκριμένων αξιακών, πολιτικών και ιδεολογικών αναφορών. Όχι ως… πολυεθνική, ή απρόσωπο εταιρικό brand name.

Πάνω από όλα όμως, και σε πείσμα της προέλευσής του από μια μεγάλη πολιτική οικογένεια, σε κανένα σημείο δεν δείχνει στοιχεία ελιτισμού. Αντιθέτως, αγκαλιάζει ευρεία κοινωνικά ρεύματα και ομάδες, προτάσσοντας την κοινωνική αλληλεγγύη και συνοχή.

Επόμενο βήμα, η συγκρότηση του ψηφοδελτίου για τον Δήμο Αθηναίων. Που, σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι γεμάτο εκπλήξεις και αιφνιδιασμούς.

Διαμορφώνοντας το πρόπλασμα για την πολιτική αναγέννηση μιας Κεντροδεξιάς που μαράζωσε στα χρόνια των Μνημονίων, και είδε μεγάλο μέρος της παραδοσιακής βάσης της να επιλέγει τον… καναπέ, αντί για το αυθόρμητο ραντεβού στις κάλπες.